"Свърши си работата и тогава говори" Муте се нахвърли на най-известния тенис журналист

от в 16:08 на 29.06.2024
Калоян Соколов

Корентен Муте се нахвърли върху най-популярния тенис журналист в социалните мрежи, а именно Жозе Моргадо. Световният номер 55 обяви през вчерашния ден, че се оттегля от Уимбълдън поради контузия и ще се съсредоточи върху предстоящата Олимпиада в Париж. Моргадо обаче съзря френска афера, където тя всъщност отсъстваше. Португалският журналист очевидно не беше запознат с правилника достатъчно добре и обвини Муте, че се е отказал след жребия, за да облагодетелства своя сънародник Джовани Мпеши Перикар, който беше поставен под номер едно в пресявките и чакаше шанса си да влезе в основната схема като "щастлив губещ".

Това обаче не е вярно, защото за мястото на левичаря се тегли жребий между четиримата най-високопоставени отпаднали квалификанти и в крайна сметка Джеймс Дъкуърт се оказа късметлията, който намери място в същинския турнир по втория начин и ще се изправи на старта срещу Алекс Де Минор.

"Дъкуърт зае мястото ми. Свърши си работата и чак тогава говори" - лаконично коментира Муте по повод обвиненията от страна на журналиста.

Самият Моргадо не отрече своята грешка и призна, че не е направил нужната проверка, след което се извини на французина и му пожела бързо възстановяване, а 1/8-финалистът от Ролан Гарос отново изкара своя скандалджийски характер наяве и упорито приканваше португалеца да възстанови изтрития си пост, за да видят всички негови 205 хиляди последователни проявената му некомпетентност по въпроса.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Свърши си работата и тогава говори" Муте се нахвърли на най-известния тенис журналист Калоян Соколов
Теми:  
atp | корентен муте | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook