Swiss Indoors Open официално е отменен за 2021

от в 19:58 на 18.07.2020
Диана Андреева

Още преди няколко седмици организаторите на Swiss Indoors Open, който се провежда в родния град на Роджър Федерер - Базел, споменаха, че турнирът може да не се състои. Днес 50-то издание на надпреварата бе официално премахнато от календара на ATP през 2020.


"Скъпи тенис приятели, вследствие на пандемията от COVID-19, третият най-голям турнир на закрито е официално отменен.


https://www.instagram.com/p/CCn-53cq3xD/?igshid=8q9f3144aon2


От ATP вече одобриха заявката за премахване на турнира, която мениджърът на Swiss Indoors Basel Open подаде още в средата на юни, тъй като провеждането на надпреварата поради финансова изгода би било безотговорно."


Турнирът, първоначално организиран от Роджър Бренлоуд, се провежда всяка година от 1970 г. насам. 20-кратният шампион от Големия шлем - Роджър Федерер, който като дете е бил подавач на топки, е печелил надпреварата общо 10 пъти, като за последно триумфира миналата година, когато победи Алекс де Минор на финала.


Swiss Indoors Open


„Нямаме представа как може да протече азиатското и европейското турне на закрито. Звучи очевидно, но не мога да предскажа как вирусът ще се развие напред във времето, има твърде много променливи, които да се вземат предвид“, каза той.


Засега от ATP Tour са обявили, че сезонът ще бъде рестартиран на 14 август със Citi Open във Вашингтон, последван от Western&Southern Open в Синсинати и US Open. След това турът отпътува към Европа за клей сезон - два Мастърса (Мадрид и Рим) и Ролан Гарос.


Swiss Indoors Open


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Swiss Indoors Open официално е отменен за 2021 Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook