Сякаш не е спирал: Алкарас разгроми най-екзотичния участник в олимпийския тенис турнир

от в 16:28 на 27.07.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас изигра своя първи мач в кариерата си на Олимпиада и продължи там, откъдето спря преди две седмици, когато разгроми Новак Джокович на финала на Уимбълдън. 3-кратният "мейджър" носител се изправи срещу ливанеца Хади Хабиб, който първонаало трябваше да играе само на двойки, но влезе в основната схема на сингъл като резерва. Самият Хабиб призна как има чувството, че сънува, разхождайки се измежду големите звезди и особено Алкарас, а съдбата му даде шанс да се изправи срещу своя любим тенисист още на старта.

Световният номер 275 демонстрира тенис достойноства, но разликата в класите беше очевадна и Карлитос се завърна триумфално на мястото, където преди 2 месеца вдигна "Купата на мускетарите". Испанецът се наложи над своя опонент с крайното 6:3 6:1 за 1 час и 12 минути игрово време, а във втория кръг на Игрите в Париж го очаква сблъсък с един измежду Талон Грийхспор и Камерън Нори.

Изненадващо ливанецът достигна до брейкбол в първия гейм, но нещата бързо си дойдоха на мястото и първата почивка в мача дойде при 3:0 за фаворита. Алкарас продължаваше да доминира и темпото идваше твърде високо за неговия опонент, който обаче показа характер и обърна следващия гейм от 15:40, за да се разпише в резултата. Хабиб ставаше все по-уверен в играта си и сервираше на много високо ниво, като беше напълно равностоен на Алкарас в следващите минути, ала вторият поставен нямаше проблеми да поддържа аванса си и скоро поведе в отделните сетове.

Вторият сет беше дори по-оспорван и видяхме редица геймове, в които аутсайдерът можеше да спечели, но испанецът правеше уинъри от невъзможни позиции в най-важните моменти и до голяма степен обезсърчи азиатеца, който намери сили да вземе само още едно свое подаване до края на срещата, което маркира 18-ти успех в последнитв 19 мача на Карлитос.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сякаш не е спирал: Алкарас разгроми най-екзотичния участник в олимпийския тенис турнир Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook