Тъжен финал на един незабравим сезон: Карлос Алкарас е аут до края на 2022-ра!

от в 19:45 на 05.11.2022
Мартин Петков

Карлос Алкарас преди началото на настоящия тенис сезон сподели целите си за следващите 12 месеца, като надеждите му бяха свързани с място в световния топ 15, а при добро стечение на обстоятелствата и в първата десетка. Година по-късно обаче равносметката за тийнейджъра е такава - 57 победи за сезона, на второ място към момента по този показател в Тура, две отличия от категория АТР 500, два трофея в сериите "Мастърс 1000", както и черешката на тортата, която е дебютната му титла от Големия шлем, завоювана на US Open, придружена с извървяването на целия път до номер едно в световната ранглиста.

19-годишният испанец с триумфите си постави основите на новото поколение в тениса, а и в спорта, за да се стигне до тъжния за него финал на тази незабравима 2022-а година, който беше помрачен от контузия и отказване във вчерашния ден на четвъртфиналите на Мастърса в зала "Берси" в Париж. Карлитос макар и да сподели непосредствено след мача, че е взел решение да преустанови участието си в сблъсъка, за да не влоши състоянието на своята травма, то изглежда, че вече е било късно, след като преди час първенецът в класацията на АТР оповести тъжната новина, че официализира края на сезон 2022-а за себе си и няма да се състезава на Финалите на АТР и за страната си в тези за Купа "Дейвис":

"След отказването ми вчера и впоследствие направената оценка на травмата от медицинския ми екип - д-р Хуанхо Лопес и физиотерапевтът Хуанхо Морено, за жалост това е резултатът от контузията ми: разкъсване на вътрешния наклонен мускул на лявата коремна стена, което е с приблизително време за възстановяване от шест седмици.

За съжаление, няма да мога да взема участие във Финалите на АТР, както и в тези за Купа "Дейвис". Тежко и болезнено е да пропусна точно тези две надпревари, които значат толкова много за мен, но всичко, което мога да направя в случая, е да остана позитивно настроен и да се съсредоточа върху възстановяването си. Благодаря ви за подкрепата!" - завърши в изявлението си Карлос Алкарас.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Carlos Alcaraz Garfia (@carlitosalcarazz)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тъжен финал на един незабравим сезон: Карлос Алкарас е аут до края на 2022-ра! Мартин Петков
Теми:  
atp | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | контузия

Коментари





Следвайте ни в Facebook