Тъжен край за Монфис на Ролан Гарос: Нова контузия го изважда от турнира

от в 03:37 на 01.06.2023
Мартин Петков

Гаел Монфис се отказа от участието си на тазгодишния Ролан Гарос. Тъжната новина дойде по-малко от 24 часа след вчерашния среднощен подвиг на 36-годишния французин, който изнесе открит урок по себераздаване, оставяйки цялото си сърце на корта по пътя към победата си в петсетовата битка срещу Себастиан Баез. Самият Монфис след успеха определи този си мач като най-великият в своята кариера, докато зрителите по трибуните в хода на срещата отдадоха заслуженото на своя любимец и легенда, който обаче неведнъж загатна със състоянието си, че се чувства далеч от оптималното физически.

Именно това е продиктувало свикването на извънредна пресконференция късно снощи в 23:20 часа местно време, на която бившият представител на топ 10 оповести публично новината, че преустановява участието си в надпреварата и няма да излезе на корта за сблъсъка си от втория кръг в Париж срещу шестия поставен Холгер Руне. Младият баща видимо беше крайно разочарован от начина, по който бива сложен край на приказката му във френската столица, като не скри огорчението си и сподели, че изпитва сериозен дискомфорт в областта на лявата си китка, като това е и основната причина зад решението му:

"Често казано, физически се чувствам доста добре. Бях истински щастлив на сутринта. Събудих се в добро състояние, но имам проблем с китката си, който не мога да разреша." - започна французинът в изявлението си и продължи: "Почувствах го още по време на мача, даже всъщност в хода на целия двубой. И за съжаление, въпреки че го отложихме до тази вечер, току-що се върнахме за нов преглед, като да, изчакахме малко преди всичко. Докторът каза, че не е редно да играя с подобен тип контузия. Още вчера беше много рисково да се състезавам, при което днес лекарят каза, че вече наистина трябва да спра."

Гаел също така коментира, че не е сигурен от колко време ще се нуждае за възстановяване от контузията си в лявата китка, но същевременно изрази своите надежди да бъде на линия за сезона на трева. За жалост, то травмите през последната година се превърнаха в твърде често явление за "Ла Монф", който през март се завърна от 7-месечна пауза извън кортовете, породена от контузията му в глезена, докато преди това също страдаше от друг тип нараняване, който го спря изцяло от участие на миналогодишния Ролан Гарос. 

В ситуацията единствените добри новини са за съперника на Монфис - Руне, който пожела бързо възстановяване и скорошно завръщане на ветерана и продължава напред към третия кръг на Откритото първенство на Франция без игра, като очаква да научи името на следващия си опонент от мача, противопоставящ квалификантите Андреа Вавасори и Генаро Алберто Оливиери. Сблъсъкът между миналогодишния полуфиналист в състезанието Александър Зверев и клей специалиста Алекс Молчан пък ще запълни "дупката" в програмата на централния корт "Филип Шатрие", като ще е част от вечерната сесия и предвиденото му начало е не преди 21:15 часа българско време.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тъжен край за Монфис на Ролан Гарос: Нова контузия го изважда от турнира Мартин Петков
Теми:  
atp | гаел монфис | отказване | ролан гарос | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook