Тайхман шокира Осака и достигна 1/4-финалите в Синсинати

от в 06:30 на 20.08.2021
Георги Евстатиев

Джил Тайхман постигна най-голямата победа в кариерата си до момента на Мастърс турнира в Синсинати. Световната №76 обърна втората поставена Наоми Осака и се наложи с крайното 3:6 6:3 6:3. Двете тенисистки показаха много високо ниво в хода на мача, като дългите разигравания доминираха. Защитаващата шампионка обаче губеше важните точки, докато Тайхман показа по-голямо спокойствие и заслужено продължава напред.

Първият сет започна вихрено за Осака, която поведе 3:0. Тогава Джил повиши нивото си на игра, като дори имаше възможност за пробив за 4:4. Въпреки това Наоми издържа, взе още веднъж подаването на съперничката и затвори сета.

Втората част се разви по съвсем друг начин. Швейцарката показа страхотни умения в защита, което изнерви Осака, принуждавайки я да допуска повече грешки. Тайхман нанесе своя удар в петия гейм и докрая не изпусна инициативата, пращайки мача в решителен трети сет.

Осака започна добре, правейки пробив за 2:0. Джил обаче не показа с нищо, че се е предала, и със страхотна игра стигна до 4:2. Японката показа извесни проблясъци и върна пробива, но това беше последният ѝ гейм в мача. Следващият противник на Тайхман също няма да бъде никак лесен. В битка за място на полуфиналите швейцарката ще се изправи срещу своята сънародничка Белинда Бенчич, която се намира във великолепна форма последните месеци.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тайхман шокира Осака и достигна 1/4-финалите в Синсинати Георги Евстатиев
Теми:  
наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook