Тайната зад успеха на Григор: Сътрудничество с компания за анализ на данни в тениса

от в 15:39 на 17.10.2021
Мирела Николова

Във време на иновации технологиите все повече започват да обхващат нашето ежедневие и да навлизат във всички сфери на живота, включително и в тениса. Мнозина състезатели, сред които и Роджър Федерер, ползват услугите на компании за анализ на данни, а сега стана ясно, че и първата ни ракета Григор Димитров е решил да се възползва от тези иновации.

За това разкри легендарният американски тенисист на двойки - Майк Брайън, който през изминалата седмица бе част от експертите в студиото на Tennis Channel. Той съобщи, че хасковлията е започнал работа със създадената наскоро компания за анализ на данни Gotta Tennis, която има за цел да подпомогне играчите за правилното изграждане на стратегия и в чиято основа стои Гордън Юлинг, смятан за един от основоположниците на внедряването на технологии в тениса.

"Целта на подобно партньорство е технологията да помогне на Григор да се подготви по най-добрия начин в тактически аспект за предстоящия си мач и да използва прийоми, които биха го извели до успеха. Софтуерът разделя игралното поле на отделни части, което му съдейства да разбере в кой момент трябва да бъде агресивен, кога да предприеме контраофанзива и кога да играе дефанзивно", допълни още бившият №1 при тандемите. 

 

Източник: TennisKafe

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тайната зад успеха на Григор: Сътрудничество с компания за анализ на данни в тениса Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | индиън уелс | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook