"Такъв съм и няма да се променя" - Григор със страхотен жест на феърплей към Гофен (видео)

от в 10:23 на 31.12.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров винаги е бил от играчите, които са оценявали истинската същността на тениса и не е спирал да бъде посланик на заложените изначално високи морални ценности в играта, като неизменно е показвал уважение и феърплей към съперниците си. Редица са случаите, когато първата ни ракета е поздравял тенисиста от другата страна на мрежата за негово отиграване, а всички знаем каква жертвоготовност демонстрира, когато някой измежду опонентите му изпитва някакъв вид физически проблем.

Всичко това заслужено донесе номинация на Димитров в категория "спортсмен на годината" за 2022-ра, а по всичко изглежда, че от АТP и през този сезон ще трябва да включат българина сред кандидатите за приза, защото неговото джентълменство се прояви още във втория му мач през новата кампания. Родният ни представител се изправи срещу своя добър приятел Давид Гофен и точно беше на път да реализира решителен пробив, с който да сервира за победата в мача и така да изравни резултата между Бългрия и Белгия на United Cup, когато реши да даде ново изпълнение на първо подаване за белгиеца, макар че съдията на линията беше отсъдил грешка на краката от страна на бившия номер 7.

"Сервирай отново, Дав. Това са пълни глупости. Изпълни първи сервис" - реагира хасковлията веднага след спорното решение на лайнсмена.

В крайна сметка доброто в случая беше възнаградено и нашият сънародник действително осъществи брейк, макар че сам усложни задачата си. Впоследствие пък Гришо беше попитан за въпросния си жест в своето интервю на корта и не се поколеба да заяви, че за него не е важно просто да печелиш, а е важно по какъв точно начин го правиш:

"Знам много добре как сервира той. Кракът му никога не е толкова близо до основната линия. Приятелството и феърплеъят са в основата на спорта. Аз съм човек с такива разбирания и не бих ги променил за нищо на света" - признава капитанът на българския отбор.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Такъв съм и няма да се променя" - Григор със страхотен жест на феърплей към Гофен (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | united cup | бгтенис | белгия | българия | григор димитров | давид гофен

Коментари





Следвайте ни в Facebook