Тамара Зиданшек и Клара Бюрел се класираха за финала на надпреварата в Лозана!

от в 16:44 на 17.07.2021
Владислав Риждов

Тамара Зиданшек преодоля съпротивата на Марина Заневска с резултат 7:5 6: и се класира за финала на WTA надпреварата в Лозана.

Откриващата част бе изпълнена с много обрати в резултата. Първо Зиданшек реализира брейк и поведе с 2:0, но след това световната номер 193 направи серия от четири поредни гейма в своя полза, за да придобие инициативата. Полуфиналистката от Откритото първенство на Франция обаче не се предаде и се пребори за следващите няколко гейма, за да излезе напред в резултата с 5:4. До края двете взеха следващите си подавания убедително, ала когато Заневска сервираше за 6:6, бе пробита на нула от Зиданшек и така първия сет отиде на сметката на 23-годишната словенка.

Втората част започна равностойно, като двете си размениха по един брейк в началото. С течение на времето инициативата се прехвърли на страната на Зиданшек. Фаворитката в двубоя съумя да открадне подаването на съперничката си, а след това затвърди направения пробив, за да се доближи само на гейм от победата. Заневска продължи да се бори и дори отрази мачбол в последвалия си сервис гейм, за да задържи интригата жива, ала поставената под номер №1 не допусна изненада и в утрешния ден ще спори за своята четвърта титла.

В изцяло френския полуфинал Клара Бюрел направи обрат срещу Каролин Гарсия - 5:7 6:2 6:2 и се класира за своя първи финал на турнир от категория WTA.

Първата част бе доста оспорвана. Гарсия взе ранно предимство и поведе с 4:1, ала нейната сънародничка не се предаде и само за няколко минути преобърна развоя в сета, повеждайки с 5:4. Бюрел дори сервираше за спечелването на първата част, но допусна спад в играта си, от който се възползва световната №76 и така Гарсия се доближи само на сет от класиране на финала. В следващите две части Бюрел вдигна нивото си на представяне и пое контрола върху срещата. Младата французойка спечели с идентичен резултат втория и третия сет и въпреки проблемите, които имаше в началото на решаващата част, 20-годишната Бюрел наложи волята си и се класира за финала.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тамара Зиданшек и Клара Бюрел се класираха за финала на надпреварата в Лозана! Владислав Риждов
Теми:  
wta | клара бюрел | Обзори | тамара зиданшек | тенис турнир в лозана

Коментари





Следвайте ни в Facebook