Тандемът Донски/Циципас вдигна титлата в Сан Дизие!

от в 14:58 на 06.11.2021
Диана Андреева

Докато тенис почитателите очакват с нетърпение началото на полуфиналните срещи на Мастърс туринра в Париж, Александър Донски стана шампион при двойките на надпревара от категория ITF в Сен Дизие. Партньор в успешната изява на българина при каретатата беше братът на световния номер три Стефанос Циципас - Петрос Циципас, като двамата не загубиха само един сет в хода на събитието и заслужено вдигнаха трофея. 

21-годишният грък все още е далеч от постиженията на брат си, като към момента има едно-единствено участие на АТР надпревара и се изявява главно на Чаланджъри и ITF състезания, а върховото му класиране е 727-мата позиция в световната ранглиста. Плев тази седмица той се сработи повече от отлично с Донски и двамата споделиха, че евентуално биха си партнирали и за в бъдеще заедно. 

Успехът им дойде след оспорван сблъсък с Блейк Елис и Тристън Шулкейт във финалния мач. Изходът на срещата се реши в тайбрек, където българско-гръцкият тандеч надделя и се поздрави с крайната победа - 6:4 4:6 10:7.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тандемът Донски/Циципас вдигна титлата в Сан Дизие! Диана Андреева
Теми:  
александър донски | донски | петрос циципас | циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook