Тарпишчев: Причината за загубата на Медведев определено не е отлагането на мача

от в 15:01 на 07.07.2021
Диана Андреева

Президентът на Руската тенис федирация Шамил Тарпишчев сериозно разкритикува първата ракета на страната за загубата му от Хуберт Хуркач. Тарпищев отрече загубата на Медведев да е повлияна от страничните обстоятелства, ами точно обратното - "по-добрият играч спечели двубоя", каза руснакът. Ето и цялото му изявление:

"Хуркач имаше ясен план за мача още от самото му начало - полякът знаеше какво трябва да направи и затова се справи. Мисля, че Медведев даде всичко от себе си в мача с Чилич, а това доведе до купища грешки на 1/8-финалите. Хуркач правеше точно това, което трябваше, дори и в моментите, когато губеше. Той следваше предварителнота си стратегия от първата до последната точка и спечели.

Хуркач бе разнообразен, излизаше на мрежата, докато Медведев правеше едно и също. Това е тениса - по-добрият печели. Да, мачът не се довърши на централния корт, но това няма никакво значение. Ако някой в поделник беше казал, че е против мачът да се доиграва, смятам, че щяха да завършат още тогава. Причината за загубата на Медведев определено не е отлагането на двубоя. Хуркач си заслужи успеха."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тарпишчев: Причината за загубата на Медведев определено не е отлагането на мача Диана Андреева
Теми:  
даниил медведев | уимбълдън | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook