Тарпищев: Не позволихме на Шаповалов и Мъри да участват на турнира в Москва

от в 07:07 на 12.10.2021
Диана Андреева

Непосредствено след края на последния за годината турнир в САЩ - BNP Paribas Open, тенис светът ще се насочи обратно към стария континент. Първите две събития в календара при мъжете са от серията ATP 250 съответно в Антверп и Москва. Сред списъкът с участниците фигурират редица познати имена от ATP Тура, а сред тях е и първата ракета на България Григор Димитров.

Председателят на руската тенис федерация Шамил Тарпищев разкри подробности в интервю за предстоящото събитие - VTB Kremlin Cup. Руснакът сподели и любопитна история за двама от добре познатите ни състезатели - Денис Шаповалов и Анди Мъри, а ето какво точно разказа той:

"Въпреки че участниците в надпреварата при мъжете не са изцяло представители на елита в мъжкия тенис, ние сме доволни от факта, че четиримата ни най-добри тенисисти - Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Аслан Карацев и Карен Хачанов, ще се включат в събитието. Но по никакъв начин не бих оприличил турнирът ни на слаб от гледна точка на състезатели, тъй като фигурират редица познати ни имена.

След крайния срок за подаване на участие в надпреварата ни, двама топ състезатели също се опитаха да се вмъкнат в списъците. Става въпрос за Денис Шаповалов и Анди Мъри. Единствената възможност да ги поканим при нас е в случай, че им предоставим уайлдкард, което ние категорично отказахме. Искаме да дадем възможност на руснаците да се съревновават с по-високо ранкираните. Шаповалов и Мъри можеха да се запишат, докато все още беше възможно, сега е твърде късно." - завърши Тарпищев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тарпищев: Не позволихме на Шаповалов и Мъри да участват на турнира в Москва Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | денис шаповалов | тенис турнир в москва | шамил тарпищев

Коментари





Следвайте ни в Facebook