Таунсенд сътвори една от изненадите на US Open, шокирайки Халеп

от в 01:57 на 30.08.2019
В
Американката Тейлър Таунсенд показа невероятен хъс и отстрани първата ракета на Румъния и шампионката от Уимбълдън - Симона Халеп. Таунсенд надделя след 2:6 6:3 7:6(4), като двубоят продължи малко повече от два часа.

Така Тейлър нанесе първата си победа над тенисистка от топ 10, като тя показа наистина великолепна игра на мрежата, излизайки напред цели 105 пъти.

По време на първия сет Халеп видимо доминираше на корта. Макар че имаше леки трудности първоначално, Симона бързо преустрои играта си и почти категорично спечели първия сет.

През следващата част нещата за румънката не бяха толкова ,,розови", като тя едва съумяваше да вкара своя ретур в очертанията на корта. Въпреки че първоначално се задържа и нанесе рибрейк, Халеп отново се пропука на собствен сервис, с което се стигна до трети сет.



В решаващата част проблемите на Симона продължиха. Въпреки че тя имаше три възможности за връщане на ранен пробив, румънката не се справи с напрежението и се стигна до 5:3 в полза на Таунсенд.



Макар че всичко за Халеп изглеждаше загубено, тя успя да спаси два мачбола, а по-късно и изравни до 5:5. Последваха много оспорвани минути, като след доста драматични точки се стигна до тайбрек. В решителния дълъг гейм двете си размениха по един минибрейк, ала Тейлър беше по-стабилната от двете тенисистки и в крайна светка се добра до победата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Таунсенд сътвори една от изненадите на US Open, шокирайки Халеп В

Коментари





Следвайте ни в Facebook