Тайното оръжие на Рууд срещу Медведев: Тийм се оказва косвен съюзник на норвежеца

от в 14:58 на 20.11.2021
Калоян Соколов

Каспър Рууд беше загубил повече от половината си двубои на твърди кортове, но тази тенденция изцяло се промени през настоящия сезон и норвежецът показа колко корав съперник може да бъде на всяко едно покритие. Комплексните качества на световния номер осем го отведоха до дебютно участие на финалния Мастърс, където вече се класира за полуфиналите и му предстои да срещне световния номер две Даниил Медведев в спор за място на финала. Ето и какво сподели самият скандинавец преди най-важния си мач в кариерата:

"Ще гледам досегашните ни сблъсъци, а след това и неговите срещи с Доминик Тийм. Доминик и аз имаме различен стил, но и двамата използваме много силен топспин, който е създавал трудности на Даниил в миналото и самият Тийм има предимство в прекия им баланс.

 Медведев е постоянно на върха през последните сезони и няма да ми бъде никак лесно, само че ще опитам всичко, за да го изненадам и в крайна сметка да спечеля. Това няма да бъде никак лесно, тъй като той се чувство страхотно на твърди кортове, макар че не е максимално убедителен в хода на турнира и ще гледам да се възползвам от своите шансове.

Надявам се публиката да ме подкрепи, защото ще бъда в ролята на аутсайдер. Възнамерявам да се боря до самия край, да гоня всяка една топка и този път да покажа стратегия, която да ми донесе първи успех над този опонент - завърши Рууд.

Източник: GoTennis.ru

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тайното оръжие на Рууд срещу Медведев: Тийм се оказва косвен съюзник на норвежеца Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | доминик тийм | интервюта | каспър рууд | финали торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook