Тазгодишен ATP финалист е първият съперник на Григор Димитров в Стокхолм

от в 16:09 на 16.10.2024
Калоян Соколов

Кентен Алис ще е първият съперник на Григор Димитров в Стокхолм. 95-ият в света разгроми индиеца Сумит Нагал с 6:0 6:4 (реализира 14 аса) за 64 минути игрово време и така ще се опита за пръв път в своята кариера да надвие представител на топ 10, изправяйки се в утрешния ден срещу първата ни ракета в 1/8-финалите на ATP  250 надпреварата в шведската столица.
 
Французинът може да се намира с цели 85 места зад Димитров в световната ранглсита, но определено не е играч, който тряба да бъде подценяван. 27-годишният състезател е изключително агресивен тенисист който обожава бързите настилки и разполага с бомбен сервис.
 
Алис достигна до финала на 2 от последните 3 Чаланджър състезания, в които взе участие, а освен това през тази година игра в третия кръг на Уимбълдън, където поведе с 2:0 сета сещу Холгер Руне, но инкасира обрат.
 
Също така световният номер 95 изигра през този юли своя дебютен финал на ниво ATP, отстъпвайки на Матео Беретини в спора за трофея на ATP 250 надпреварата в швейцарския град Гщаад.
 
Непоственият играч може да се похвали със 7 титли в Чаланджър Тура, от които 4 са завоювани на закрити твърди кортове и вече е показвал, че може да се противопостави на най-добрите играчи в света, след като през 2023-та докара Новак Джокович до 2 тайбрека в Аделиада и спечели сет срещу Яник Синер на Уимбълдън.



Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тазгодишен ATP финалист е първият съперник на Григор Димитров в Стокхолм Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | кентен алис | Обзори | следващ съперник | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook