Тази победа ми показа, че мога да се съревновавам с всеки

от в 21:02 на 03.07.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер продължи за 18-ти път към четвъртия кръг на Уимбълдън, след като се наложи в сериозна битка срещу местния любимец Камерън Нори и загатна, че може да бъде сериозна заплаха в хода на надпревата, а ето какво сподели Маестрото на последвалата си пресконференция:

Роджър, вече говорихме колко хлъзгав е кортът. Намираш ли някакви разлика с предходните години?

- Не бих казал. В миналото също ми се е случвало да се подхлъзвам, така че го приемам за нормална част от играта на трева.

Джокович се представя нвероятно през сезона. Мотивира ли те това да продължаваш и да удължиш кариерата си?

Не бих казал. Аз и Рафа си имаме свой собствен път. Нищо не е същото, откакто минах през операциите. Въпреки това е впечатляващо да видиш как Новак се справя в момента. Невероятно е по колко много начини може да спечели даден мач. Представи се страхотно в Мелбърн и Париж, а тук също изглежда като претендент номер едно за титлата.

Реагира много емоционална след победата. На какво се дължи?

Публиката бе силно въвлечена в сблъсъка, но аз бях спокоен и затова запазих емоциите за края на срещата. Смятам, че направих отличен мач, като изключение беше сервис гейма ми при 5:6 в третия сет. Поздравявам Нори, защото наистина ме притисна, а победата е действително важна, тъй като надиграх сериозен съперник и вече имам увереност, че мога да се съревновавам със сериозни противници. Именно по тази причина съм толкова щастлив.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тази победа ми показа, че мога да се съревновавам с всеки Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | любопитно | Пресконференции | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook