Тежък сблъсък с новата действителност: Силите на Надал стигнаха за само 4 гейма срещу Хуркач

от в 15:32 на 11.05.2024
Калоян Соколов

Последното участие на Рафаел Надал в Рим определено завърши по много неприятен начин за Матадора и неговите почитатели. Надал даде положителни сигнали за физическото си състояние и каза, че вече е дошло времето да докара тялото си до своя лимит на натоварване, за да бъде готов за Ролан Гарос. Наглед тази мисия вървеше успешно, след като испанецът прекара цели 3 часа на корта при победата си на старта срещу квалификанта Зизу Бергс, само че днес видяхме една бледа сянка на "Краля на клея", а Хуберт Хуркач не срещна никакви трудности да го надиграе с убедителното 6:1 6:3 за 1 час и 33 минути.

Така световният номер 9 оформи сблъсък с 29-ия поставен Томас Мартин Ечевери в третия кръг на турнира, докато Рафа предстои да реши дали все пак ще отпътува за Париж, имайки предвид, че днешният мач определено е стъпка назад в опита му за завръщане на най-високото си ниво, а все пак манакорецът сподели, че ще играе на Ролан Гарос само при положение, че е конкуретен на най-добрите.

Началото всъщност беше много добро за Надал, който демонстрираше далеч по-високо ниво на агресия от обичайното за него след завръщането му на корта, но полякът можеше да се облегне на мощния си начален удар и спаси общо 5 брейкбола, за да оцелее в 15-минутния дебютен гейм. Самият световен номер 9 имаше на свой ред имаше два шанса да пробие сервиса на 10-кратния шампион, само че Рафа продължаваше да печели всяко едно по-дълго разиграване и изравни за 1:1, а двамата вече бяха прекарали 27 минути на корта.

Хуркач най-после прекъсна поредицата маратонски геймове и взе подаването си на нула, а Надал сякаш хвърли твърде много сили в дебютните минути и играта му омекна, като седмият поставен се възползва от това и реализиира пробив, който дойде след сбъркана къса топка от Матадора. По-високоранкираният тенисист вече печелеше и по-продължителните размени и и неизменно залепяше топката върху страничните линии, когато получи възможност да атакува, а легендарният испанец капитулира, инкасирайки втори брейк и скоро откриващата част беше в историята.

22-кратният "мейджър" носител прекъсна негативната си серия и взе дебютното си подаване във втория сет, но видимо нямаше нужния физически запас, за да се съревновава с мощта на представителя на топ 10 и скоро Хуркач се откъсна напред в резултата с 3:1. Постепенно "Кралят на клея" загуби всякаква енергия в своите действия и предаде мача с втори инкасиран пробив в 9-ия гейм, а шампионът от Ещорил се оформя като кошмарен предупредителен знак за легендите в играта, имайки предвид, че Роджър Федерер загуби катастрофално последния си мач в кариерата именно срещу него на Уимбълдън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тежък сблъсък с новата действителност: Силите на Надал стигнаха за само 4 гейма срещу Хуркач Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | рафаел надал | рим | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook