Тежко поражение в Осака: Томова взе едва 3 гейма срещу квалификантка извън топ 120 на света

от в 10:03 на 14.10.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова прави несъмнено най-успешния сезон в своята кариера и заслужено получи възможност за трети път да бъде поставена на надпревара в WTA 250 Тура. Става въпрос за турнира на твърди кортове в японския град Осака, където най-добрата българска тенисистка беше под номер 6 в основната схема, но отпадна още в първите часове от старта на надпреварата.

Досега Томова беше печелила поне по 1 мач на всичките си 3 турнирни участвия от началото на азиатското турне, но този път нещата не се развиха никак благополучно за световната номер 49, която беше разгромена на старта от нидерландката Сюзан Леменс. Нидерландската квалификантка се нуждаеше от само 63 минути, за да се наложи с 6:1 6:2 над Вики и така да оформи мач във втория кръг с италианката Лучия Брондзети (световна номер 78), а за българката е време да потегли обратно към Европа за заключителната част от сезона.

Двете тенисистки си размениха по едно бързо спечелено подаване, след което световната номер 125 пое тотален контрол над мача и се откъсна напред в резултата с 5:1 гейма. Точно тогава дойде и едунствената точка за пробив пред шестата поставена, но тя не се възползва от нея и сетът приключи с успех на нидерландката за едва 26 минути игрово време.

По-високоранкираната тенисистка започна добре във втората част, повеждайки с 1:0, но до края на срещата съумя да спечели само още един свой сервис гейм и съответно нито веднъж не застраши началния удар на Леменс, която без никакви проблеми постигна една от най-големите си победи през сезона.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тежко поражение в Осака: Томова взе едва 3 гейма срещу квалификантка извън топ 120 на света Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори | осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook