Тейлър Фриц: Не мисля, че контузията на Джокович беше особено сериозна

от в 19:12 на 13.02.2021
Калоян Соколов

Тейлър Фриц остана изключително близо до реализирането на най-голямата възможна сензация в турнира, а именно отстраняване на осемкратния шампион Новак Джокович. Американецът загуби първите две части в срещата, но изравни резултата и имаше своите шансове в началото на петия сет, само че световният номер вдигна равнището и съумя да измъкне крайната победа.

Големият проблем за Джокович обаче по-скоро бе получената травма в областта на коремните мускули, която беше на път да го принуди да се откаже от двубоя и дори поставя под съмнение неговото по-нататъшно участие в турнира. Самият Ноле призна, че това е една от най-ценните му победи изобщо, защото се е преборил с негативните за него обстоятелства.

Тейлър Фриц обаче не изглежда да е останал особено трогнат от мъките на сърбина и дори изказа мнение в последвалата пресконфереция, в което нагледно показва как не вярва особено във физическите проблеми на Ноле.

"Трябваше да очаквам нещо такова. Ако беше наистина чак толкова сериозно контузен, то щеше да спре да играе. Той наистина изпитваше известен дискомфорт в третия и четвъртия сет, но в петия изглеждаше напълно перфектно и можеше да победи всеки с показаното ниво оттогава, за което го поздравявам" - завърши Фриц.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тейлър Фриц: Не мисля, че контузията на Джокович беше особено сериозна Калоян Соколов
Теми:  
новак джокович | пресконференция | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook