Телевизия Америка: Заради баща си Хуан Мартин дел Потро е почти разорен!

от в 17:56 на 14.01.2022
Диана Андреева

Хуан Мартин дел Потро трябваше де преодолее загубата на баща си през миналата година. Със сигурност за аржентинеца далеч не е било леко, но сега след като Дел Потро-старши вече не е на този свят, синът му е принуден да се справя с проблемите, които той му е навлякъл, а те далеч не са нищожни. 90 процента от спестяванията на тенисистът са били изхарчени от неговия покоен родител, което се равнява на около 27 милиона долара, като те са били похабени в една не достатъчно обмислена идея на Даниел дел Потро.

Бащата на бившия представител на топ 10 в световната ранглиста е заел под наем девет хиляди хектара земя, за да произвежда соя, но без да има никакви знания в този бизнес, идеята му е донесла единствено куп дългове. Самият тенисист не знае за действията на баща си, който през цялото това време се ползва с парите на сина си, а след смъртта на Даниел, всичко се струпва върху Хуан. В момента телевизия Америка разкрива допълнително информация около ситуацията, която е поредната неприятност, сполетяла шампиона от US Open 2009.

Феновете на бившия шампион от Тура в момента броят дните до началото на аржентинското турне, защото именно в Буенос Айрес Дел Потро ще направи своето голямо завръщане. В момента той се намира под номер 754 в подреждането на ATP и със сигурност не е във върхова форма, но фактът, че е готов отново да направи опит да се изявява на голямата сцена е похвален, защото контузиите и проблемите не му позволяват да си "поеме въздух" вече твърде много години.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Телевизия Америка: Заради баща си Хуан Мартин дел Потро е почти разорен! Диана Андреева
Теми:  
дел потро | любопитно | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook