Тенис Австралия с поредна промяна: Ново място за изолация и турнир през януари

от в 10:51 на 09.01.2021
Диана Андреева

Преди да започнат участие в турнирите в Мелбърн, всички тенисисти на ATP и WTA, както и техните екипи и семейства, ще прекарат 14 дни под карантина. Броят на хората, които ще бъдат в изолация по това време е около 1000 души, което принуди организаторите да потърсят начин да намалят дори и с малко тази бройка. По този начин се достигна до решение, първите трима при жените и мъжете да прекарат двете седмици в друга част на Австралия - Аделаида.

По този начин някъде около 50 души ще прекарат карантината в Южна Австралия след дълги преговори с местните власти, които в крайна сметка са одобрили идеята, с условието, че местните жители ще получат възнаграждение под формата на демонстративна надпревара.

Щом изолацията приключи, шестимата най-добри тенисисти в света според ранкинга - Новак Джокович, Рафаел Надал и Доминик Тийм при мъжете, заедно с Ашли Барти, Симона Халеп и Наоми Осака, ще участват в изложбен турнир, който ще се проведе в продължение на два дни - 29 и 30 януари. Дали обаче спаринг партньорите на тези тенисисти ще бъдат също в Аделаида все още не е ясно.

„На границата сме по отношение на брой хора, които могат да се карантинират в Мелбърн, така че имахме нужда от известно облекчение“, сподели Крейг Тайли, директорът на Australian Open. „Свързахме се с правителството на Южна Австралия относно възможността да карантинират поне 50 души, но те нямаше да го направят, ако нямаше възнаграждение за тях, тъй като така само поставят под риск обществото си.

За тях е от полза да се проведе демонстративен турнир точно преди състезателите да отпътуват в Мелбърн, така че премиерът се съгласи да приемат 50 души в карантинния си балон.“

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенис Австралия с поредна промяна: Ново място за изолация и турнир през януари Диана Андреева
Теми:  
Австралия | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook