Тенис безумие: Микелсен уцели фен на финала в Уинстън-Сейлъм, но не бе дисквалифициран (видео)

от в 21:45 на 25.08.2024
Калоян Соколов

Алекс Микелсен се размина с дисквалификация във финала на ATP 250 надпреварата в Уинстън-Сейлъм. Това беше първи финал на най-високото ниво за 19-годишния американец и изглежда напрежението му дойде в повече. Тийнейджърът беше разгромен с 6:0 6:3 за едва 64 минути игрово време от Лоренцо Сонего, който грабна своята четвърта ATP титла, а любопитното е, че италианецът вече може да се похвали със спечелен трофей на всяка една възможна настилка (клей, трева, закрити и открити твърди кортове).

Резултатът обаче остана на заден план заради действията на местния любимец, който влезе по кошмарен начин в мача и инкасира втори пореден пробив, след като изигра кошмарно деми воле и така изостана с 0:4 гейма. Това изглежда пречупи психиката на Микелсен и той запрати топка с всичка сила към трибуните и улучи един от зрителите на корта, което означава дисквалификация по абсолютно всички тенис правила.

Самият световен номер 52 осъзнаваше това много добре и мигновено се хвана за главата, след което се овеси на мрежата и заби поглед в земята. Френската съдийка Орели Торт веднага отиде до улучения зрител, който обаче е дал индикация, че се чувства добре и Торт взе изключително спорното решение да остави Микелсен да продължи мача, наказвайки го единствено с предупреждение, а той сам не можеше да повярва на късмета си.

Припомняме ви, че само преди няколко седмици Денис Шаповалов беше дисквалифициран за единична обидна реплика към фен, който не спираше да го провокира, а Новак Джокович беше отстранен от US Open преди 4 години, след като случайно удари лайнсменка с далеч по-слаб удар от този на Микелсен, а интересното е, че тогава точно французойката беше на съдийския стол. Тези събития провокираха реакции от страна на Ник Кирьос и Борис Бекер, които изтъкнаха как това е била категорична дисквалификация.

"Не искам нито един състезател да бъде дисквалифициран по време на мач, но правилата трябва да са едни и същи за всички" - написа бившият номер едно в социалните медии.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенис безумие: Микелсен уцели фен на финала в Уинстън-Сейлъм, но не бе дисквалифициран (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс микелсен | лоренцо сонего | любопитно | Уинстън-Сейлъм

Коментари





Следвайте ни в Facebook