Тенис лекция: Сабаленка даде само 6 гейма на световната №1 Швьонтек и е финалистка в Синсинати!

от в 19:41 на 18.08.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка е първата финалистка в Синсинати. Световната номер 3 победи своята най-голяма опонентка в Тура, Ига Швьонтек, с 6:3 6:3 за 1 час и 49 минути игрово време, макар и да имаше цели девет мачбола преди да се поздрави с успеха и би могла да се бори за титлата в Охайо срещу най-добрата си приятелка, Паула Бадоса, стига испанката да победи, намиращата се в серия от 8 поредни победи, Джесика Пегула.

Умората от четвъртфиналния мач срещу Андреева повлия негативно върху представянето на полякинята и още в първия си сервис гейм, то поставената допусна пробив без да спечели точка. Следващото подаване на Сабаленка обаче не мина по план за нея и това позволи на Швьонтек да покаже необходимото хладнокръвие, за да отвърне с рибрейк.

Последваха минути на равностоен тенис, в които двете тенисистки скоропостижно печелеха своите подавания, ала Сабаленка беше по-агресивната от двете, като нейните атаки дадоха резултат и тя си върна аванса в резултата. Необмислените действия на полякинята улесниха допълнително вдъхновената Сабаленка да запази преднината си и да поведе и да затвори с 6:3 първия сет.

Втората част също започна толкова обещаващо за блеаруската тенисистка, която имаше брейкбол в първия гейм, ала той бе отразен със смела игра от 5-кратната "мейджър" шампионка. Със силната си сервис игра и мощни удари, Сабаленка продължаваше да ниже уинъри и да превъзхожда игрово опонентката си. Това позволи на бившата номер 1 да поведе с два пробива и наглед всичко изглеждаше приключило.

Сабаленка продължаваше да лети по корта, а Швьонтек да изглежда безпомощна и пред третата поставена се отвори възможността не само да увеличи преднината си, но и да затвори мача в своя полза.

Швьонтек обаче отново показа защо е световната номер 1 и започна да играе максимално освободено, отразявайки цели 7 мачбола при 5:1 за своята опонентка. Полякинята все повече застрашаваше своята съперничка, след като спаси още две възможности за затваряне на мача и намали пасива си до 3:5, Деветият гейм обаче донесе късмет на двукратната "мейджър" шампионка и показвайки завидни качества на ретур, тя успя да затвори мача в своя полза и да увеличи преднината си до 4:2 в преките срещи с Швьонтек на твърди кортове.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенис лекция: Сабаленка даде само 6 гейма на световната №1 Швьонтек и е финалистка в Синсинати! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ига швьонтек | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook