Тенис обир в Шанхай: Бернардеш обяви грешен резултат, с което изхвърли Вавринка от турнира

от в 00:09 на 08.10.2024
Калоян Соколов

Огромен скандал беляза срещата от втория кръг на Мастърса в Шанхай между Стан Вавринка и Флавио Коболи. Италианецът надигра славния ветеран с 2:1 сета, като в цялата среща видяхме само един пробив, който се оказа и решителен за крайната победа на младока. Въпросният брейк обаче дойде при меко казано несправедливи обстоятелства, а голямата вина носи съдията на стола - Карлош Бернардеш.

Бразилецът безспорно е един от най-опитните и добри съдии в ATP Тура и почти на всеки турнир през сезона има специално подготвена церемония за него, защото това е последната му година в професионалния тенис, но определено у него ще остане горчив вкус, след като точно на финалната права допусна една от най-грубите грешки в цялата си кариера.

Действието се разви в откриващия сервис гейм на Вавринка в решителния сет, а швейцарецът започна с неспасяем сервис и Бернардеш коректно обяи резултат от 15:0. Точно тогава обаче арбитърът трябваше да проведе кратка комуникация с официалните лица по своето уоки-токи, за да изпълни някакъв вид изискване на Коболи и изглежда това  разсея сериозно южноамериканеца, защото следващата точка беше спечелена от 22-годишния състезател и на практика имахме равенство при 15:15, но обявлението беше за 0:30.

Любопитното в случая е, че Вавринка явно беше изцяло концентриран в играта и изобщо не реагира, а младият му съперник също не отчете огромната неточност на съдията на стола, която се оказа фрапантна за изхода на мача, тъй като 3-кратният "мейджър" шампион не можа да навакса незаслужения си пасив в точките и инкасира първи и единствен пробив в хода на целия мач.

Всичко това някак остана извън полезрението на Вавринка и неговия щаб, като цялата ситуация се размина без всякакви дискусии на корта и стаанхме свидетели на много сърдечен поздрава между двамата играчи, а ние можем само да предполагаме дали Коболи е разбрал какво се случва в реално време и е предпочел да не взема отношение.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенис обир в Шанхай: Бернардеш обяви грешен резултат, с което изхвърли Вавринка от турнира Калоян Соколов
Теми:  
atp | Стан Вавринка | флавио коболи | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook