Тенис от друга планета: Блестящ Алкарас обезличи Фриц и донесе купата Лейвър на Европа!

от в 21:58 на 22.09.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас се превърна в героя на Европа и донесе първа купа на своя отбор от 3 години насам! Голямата звезда в селекцията на Бьорн Борг стартира деня с ключова победа на двойки заедно с Каспър Рууд, а преди броени минути ни дари с цялата палитра на своята тенис магия и тотално обезличи Тейлър Фриц в решителния мач за спечелването на Laver Cup.

4-кратният "мейджър" шампион просто не можеше да пропусне удар и докара широки усмивки на своите съотборници, демонстрирайки тенис, който щеше да бъде абсолютно достатъчен за победа срещу всеки един съперник. Испанецът осъществи тотална доминация над Тейлър Фриц и го надигра с 6:2 7:5 за 1 час и 30 минути игрово време, което означаваше, че европейците са новите шампиони в надпреварата след краен резултат от 13:11 точки.

Така капитанът Бьорн Борг докара Европа до 5-ти триумф в общо 7-ото издание на турнира, а другите герои от отбора са Александър Зверев, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Каспър Рууд и нашия Григор Димитров, на когото пожелаваме да бъде в достатъчни добри позиции, за да бъде поканен на следващото издание на състезанието в Сан Франциско, където вече българинът да бъде в оптимално здраве.

Фриц откри срещата с блестящ сервис гейм, но оттам насетне следваше шоуто на Алкарас, който завършваше абсолютно всяка една топка, която не го затрудняваше и американецът можеше единствено да се наслаждава на шоуто от първия ред. Свръхзвуков форхенд по правата маркира първия брейк за Карлитос, а той се забавляваше на корта и завършваше редица разигравания в близост до мрежата.

Световният номер три отиграваше дори топки, които излизаше в аут и правеше немалко директни уинъри от къса топка, което караше да видим множество посърнали лица на скамейката на Световния отбор и много скоро Алкарас реализира още един пробив, за да си осигури спечелването на откриващия сет.

По-нискоранкираният играч се опита да бъде по-агресивен за начало на втората част, но ибериецът му показа, че е също толкова добър и в дефанзивен план. 21-годишният играч беше готов за всяко едно агресивно продължение на опонента си и го контрираше при всяка една удобна възможност, като дори Григор не можеше да скрие възхищението си от играта на своя съотборник, който много скоро имаше брейк аванс за 2:1.

Последва най-тежкото подаване досега в мача за фаворита и Фриц разполагаше с общо 3 шанса за рибрейк, само че сервисът на сребърния медалист от Париж му се притече на помощ и той затвърди преднината си. Седмият в света далеч не се беше предал и продължи да играе много солидно, дочаквайки спад от страна на Алкарас, чиито грешки заваляха и изведнъж американецът се оказа напред в резултата при 5:4.

10-тият гейм предостави възможност на състезателя в червен екип дори да достигне до сетбол, ала испанецът го размина на мрежата при 30:30 и тази точка вдъхна нужната увереност на 4-кратния шампион от Шлема, за да може той да не загуби нито гейм повече до края на срещата и скоро целият европейски тим можеше да влезе в пределите на корта, за да отпразнува триумфа със своя голям герой!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенис от друга планета: Блестящ Алкарас обезличи Фриц и донесе купата Лейвър на Европа! Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | карлос алкарас | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook