Тенис пиршество: Алкарас и Синер сътвориха разиграването на сезона (видео)

от в 14:40 на 01.04.2023
Калоян Соколов

Яник Синер и Карлос Алкарас ни дариха с поредния тенис шедьовър в тяхното съперничество, като този път италианецът триумфира в тричасовата епика, която двамата сътвориха на полуфиналите в Маями. Италианецът отрази два скрити мачбола във втория сет и оттам насетне изцяло контролираше случващото се на корта, за да се поздрави с първата си победа над актуален номер едно в световната ранглиста.

Защитаващият шампион обаче просто няма как да бъде победен лесен и южнотиролецът трябваше да прави чудеса от храброст, за да прибавя точки в актива си. Нагледен пример e разиграването от шестия гейм на първата част, където видяхме почти абсолютно всички възможни удари в тениса.

Топ поставеният пръв разнообрази темпото, прибягвайки до къса топа, ала Синер веднага отгатна намеренията му и пое инициативата в свои ръце, само че тийнейджърът демонстрира атлетизъм от друга планета и устоя на атаките от другата страна на мрежата, макар че в един момент трябваше да отиграва от шпагат и дори падна върху корта. Усилията на Алкарас му позволиха да обърне нещата в своя полза и той веднага се впусна в акция към мрежата, ала беше контриран с феноменален бекхенд по късия диагонала, а публиката веднага скочи на крака, за да аплодира видяното.

Реакциите в социалните медии също не закъсняха, като Кристофър Юбенкс призна, че никога в живота си не е виждал толкова добро разиграване, а ветеранката Ализе Корне се присъедини към четвъртфиналиста в турнира и просто възкликна - "Какво по дяволите"?


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис пиршество: Алкарас и Синер сътвориха разиграването на сезона (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | карлос алкарас | маями | яник синер

Коментари

Следвайте ни в Facebook