Тенис пиршество: Алкарас удържа неочаквано тежък тест в Шанхай, но аплодисментите са за Ву

от в 16:08 на 06.10.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас постигна своята 11-та поредна победа в ATP Тура, но тя не дойде никак лесно. Испанецът беше поставен пред неочаквано сериозен тест от местния любимец Ийбинг Ву, който в момента се намира под номер 560 в света, но това се дължи на факта, че той трябваше да отсъства почти непрекъснато от миналия септември насам, след като тъкмо се беше приближил до пробив в топ 50, завоювайки ATP 250 титлата в Далас, с което се превърна в първия китайски тенисист със спечелен трофей в ATP Тура.

Бившият номер едно при юношите още веднъж показа страхотните си качества на корта и нямаме съмнение, че той много бързо ще си възвърне позициите, ако се опази от контузиите, които го накараха да пропусне общо над 3 от последните 5 тенис сезона.

Самият Алкарас изразяваше много бурно радостта си след спечелена важна точка и видимо беше изненадан от качеството в играта на своя съперник, но в крайна сметка Карлитос показа защо е един от най-големите шампиони в модерния тенис и се наложи над китаеца с крайното 7:6(5) 6:3 за 1 час и 40 минути игрово време.

По този начин 4-кратният "мейджър" носител се класира за 1/8-финалите на Мастърса в Шанхай, а там той ще премери сили с един измежду Уго Юмбер и Гаел Монфис, който го отстрани сензационно в Синсинати и впоследствие световният номер 3 заяви, че никога не е играл толкова слабо в целия си живот.

Още първото разиграване ни подсказа, че трябва да се готвим за шоу, след като видяхме 20 разменени удари, а накрая Ву завърши с ефектно воле в близост до мрежата. 560-ият в света не даваше никакви шансове в собствените си подавания на Алкарас и правеше впечатление, че всъщност той съумява да прави невъзможното, а именно да държи испанеца непрекъснато в дефанзивна позиция.

Азиатецът вземаше топката изключително рано, реализирайки уинъри с огромна лекота и от двете страни, а набезите на Карлитос към мрежата бяха наказвани с вихрени минаващи удари. Все пак испанецът запази самообладение и изчака своя шанс при 4:4, когато се сдоби с два скрити сетбола, само че Ву беше безпогрешен в ответните разигравания и заслужено достигна до тайбрек.

Там аутсайдерът на 2 пъти повеждаше с мини брейк и продължаваше да впечатлява със своята смелост, но шампионът от Пекин вдигна оборотите в точния момент и съумя да достигне до невероятни топки, предизвиквайки няколко поредни грешки на съперника си, който пропиля аванса си от 5:4 и частта в крайна сметка завърши с триумф за третия поставен.

Вторият сет също се развиваше равностойно, а олимпийският сребърен медалист постепенно наваксваше изоставането си в уинърите и печелеше с огромна лекота подаванията си. 24-годишният тенисист продължаваше да стои отлично на корта, ала вече все по-често ибериецът държеше инициативата в ръцете си и осъществи решителен брейк за преднина от 4:2 гейма, с който си подсигури успеха в мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенис пиршество: Алкарас удържа неочаквано тежък тест в Шанхай, но аплодисментите са за Ву Калоян Соколов
Теми:  
atp | ийнбиг ву | карлос алкарас | Обзори | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook