Тенис пиршество в Синсинати: Синер пребори Зверев след 3-часова драма и финален тайбрек!

от в 07:42 на 19.08.2024
Калоян Соколов

Яник Синер е първият финалист на Мастърса в Синсинати. Световният номер едно прекъсна серията си от 4 поредни загуби срещу Александър Зверев и го надви в същинска 3-часова тенис драма, печелейки след финален тайбрек - 7:6(9) 5:7 7:6(4) Така италианецът за пръв път в своята кариера ще има шанс да спори за трофея в Охайо, докато бившият шампион пропусна своя шанс да изпревари Новак Джокович и Карлос Алкарас преди US Open, което ще го остави поставен под номер четири за "мейджър" състезанието в Ню Йорк.

Зверев сервираше безкомпромисно в началните минути и контрираше своя съперник при всяка една удобна възможност, което му позволи да пробие още в третия гейм. Впоследствие южнотиролецът имаше мигновен шанс за рибрейк, но световният номер 4 беше същинска стена от дъното на корта и не го позволи. Германецът поддържаше успешно своя аванс до 5:4 в своя полза, когато се пропука, сервирайки за сета, а в тайбрека пропусна два сетбола и в крайна сметка Синер измъкна един сет, в който изоставаше през абсолютно цялото време.

Качеството на игра продължи да бъде много високо във втората част, където отново бившият шампион се откъсна напред с ранен брейк, само че този път преднината му не просъществува никак дълго и имахме паритет още при 3:3. Зверев обаче бързо се отърси от този неприятен момент и не позволи да се стигне до нов тайбрек, пробивайки в последния възможен момент при 6:5 в своя полза, за да вкара мача в трети решителен сет.

Там двамата изнесоха същински сервис мастърклас и не видяхме нито една точка за пробив през цялата част, като развръзката в точките идваше много бързо след началните удари на двамата. Така победителят трябваше да бъде определен във финален тайбрек, където италианецът бързо се откъсна напред с два мини пробива и съвсем скоро можеше да нададе своя вик на победата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенис пиршество в Синсинати: Синер пребори Зверев след 3-часова драма и финален тайбрек! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | синсинати | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook