Тенис показно: Фриц дори не се изпоти срещу "непобедимия" Беретини и го изхвърли от US Open!

от в 05:51 на 29.08.2024
Калоян Соколов

Тейлър Фриц не остави никакви шансове на Матео Беретини в един от най-очакваните двубои от втория кръг на US Open. Италианецът беше спечелил 11 от последните си 12 мача в ATP Тура, триумфирайки на турнирите в Кицбюел и Гщаад. В Ню Йорк обаче картината беше коренно различна и 12-ият поставен не отпусна нито един сет на бившия полуфиналист, който дори не можа да достигне до брейкбол в хода на срещата.

Първата ракета на САЩ се наложи с крайното 6:3 7:6(1) 6:1 за 2 часа и 10 минути игрово време, като по този начин си осигури среща в третия кръг с голямата изненада на турнира, а именно Франсиско Комесана, слд като световният номер 108 изхвърли 17-ия поставен Уго Юмбер, който достига на втори пореден "мейджър" до тази фаза.

Фриц изигра брилянтен първи сет, в който осъществи цели 9 уинъри срещу само 2 непредизвикани грешки. Американецът не взе нито една точка при първи сервис на своя съперник, но беше безпощаден на второто му подаване и се възползва от единствения си брейкбол, който дойде още в третия гейм, за да пробие, а оттам насетне за него нямаше проблеми да доведе откриващата част до успешна за себе си развръзка.

Във втория сет станахме свидетели на доминация от страна на сервиращите, които приключваха всичко много бързо и разиграванията бяха изключително кратки. Обикновено всеки от тенисистите се нуждаеше от само един допълнителен форхенд, за да спечели точката на свое подаване и закономерно се стигна до тайбрек, след като не видяхме нито един брейкбола през цялата част.

Бившият шампион в Индиън Уелс пък беше безупречен в дългия гейм, повеждайки скоропостижно с 6:1, а Беретини имаше сили единствено да спечели точката на честта и сетовете закономерно станаха 2:0 в полза на по-високоранкирания играч.

Третият сет се превърна в същинска наказателна акция на местния любимец, който се справяше отлично със съперниковия начален удар и изцяло доминираше от дъното на корта. Световният номер 12 летеше по корта и набързо дръпна с 5:0, отказвайки напълно финалиста от Уимбълдън 2021-ва година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенис показно: Фриц дори не се изпоти срещу "непобедимия" Беретини и го изхвърли от US Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | матео беретини | Обзори | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook