Тенис показно: Григор изигра перфектен мач в Чънгду и е само на една победа от финала!

от в 16:02 на 24.09.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров се класира за третия си 1/2-финал през сезона. Първата ни ракета продължава да е без загубен сет на ATP 250 състезанието в Чънгду, след като запази перфектен баланс в сблъсъците си с австралиеца Кристофър О'Конъл, надигравайки го с рутинното 6:4 6:1 за точно 89 минути игра. 

По този начин Гришо изравни досегашното си най-добро постижение в турнира и ще има шанс за пореден път да вземе реванш от топ поставения Александър Зверев, който го спря на US Open и е с общо три победи през годината над нашия сънародник.

Българинът откри срещата с уверено спечелен сервис гейм и веднага след това имаше възможност за пробив, но австралиецът не трепна и изравни геймовете. Впоследствие непоставеният играч на свой ред можеше да реализира брейк, само че Григор също показа здрави нерви и заличи шанса пред своя опонент, за да поведе с 2:1.

Впечатление правеше, че световният номер 53 е по-агресивният тенисист в тези минути и непрекъснато се стараеше да се измества на своя форхенд, откъдето нанасяше мощни удари и поставяше фаворита под сериозен натиск. Родният ни представител се бранеше отлично и често съумяваше да контрира успешно О'Конъл, но вкарваше под 50 процент от първите си подавания в корта и инициативата определено беше в ръцете на по-нискоранкирания играч.

Двамата състезатели вървяха рамо до рамо в резултата, докато не се стигна до 4:4 гейма, когато Димитров най-после започна да навлиза редовно в пределите на корта и осъществи няколко отлично проведени атаки, с които застави опонента си да сервира за оставане в откриващия сет. Тогава изглежда напрежението се стовари с пълна сила върху плещите на аутсайдера, който влезе в серия от непредизвикани грешки и станахме свидетели на дебютен пробив, с което беше сложена точка на първата част.

Това изглежда изцяло отне съпротивителните сили на О'Конъл, защото видяхме още три бързи гейма в актива на бившия номер три, а Григор спкойно можеше и да удвои аванса си, но пропусна три поредни брейкбола в следващото подаване на съперника си. Все пак австралиецът се разписа в резултата, ала нямаше сили за абсолютно нищо повече и най-добрият български тенисист закономерно не му отпусна нито гейм повече до приключването на сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенис показно: Григор изигра перфектен мач в Чънгду и е само на една победа от финала! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | кристофър о'конъл | Обзори | чънгду

Коментари





Следвайте ни в Facebook