Тенис с кралското семейство: Ема Радукану игра рамо до рамо с Кейт Мидълтън (видео)

от в 14:22 на 25.09.2021
Мирела Николова

Последният един месец се превърна в незабравима приказка за 18-годишната Ема Радукану, която, тръгвайки от квалификациите и записвайки 10 поредни победи без нито един загубен сет, вдигна трофея на тазгодишното Открито първенство на САЩ. Така британката стана първата квалификантка, която вдига титла от Шлема в историята на тениса, а подвигът ѝ не остана незабелязан от кралското семейство. Веднага след триумфа тийнейджърката получи поздравления от самата кралица Елизабет II, както и от херцогинята на Кеймбридж - Кейт Мидълтън.

След като Радукану се завърна в Обединеното кралство, вниманието към нея продължава да бъде все толкова голямо, като през вчерашния ден тя се включи в благотворителна инициатива, на която игра двойки рамо до рамо с Кейт Мидълтън. В събитието взеха участие още Джо Солсбъри и параолимпийските шампиони от Олимпиадата в Токио Алфи Хюет и Гордън Рийд. 

"Всъщност бях изключително нервна да играя с херцогинята. Постоянно си мислех: „Недей да грешиш, недей да грешиш", отговори Ема на въпроса кога е била по-притеснена - дали на финала на US Open, или докато е играела с Кейт. 18-годишната тенисистка също така коментира тенис уменията на съпругата на Уилям: "Форхендът ѝ беше невероятен. Бях силно впечатлена. Беше много забавно да играя тенис с херцогинята."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис с кралското семейство: Ема Радукану игра рамо до рамо с Кейт Мидълтън (видео) Мирела Николова
Теми:  
wta | ема радукану | кейт мидълтън | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook