Тенис съвършенство: Федерер показа магията си на тренировъчния корт на Laver Cup (видео)

от в 17:41 на 19.09.2024
Калоян Соколов

Точно 2 години изминаха, откакто Роджър Федерер се сбогува с професионалния тенис, партнирайки си с Рафаел Надал по време на петото издание на отборната надпревара Laver Cup, което се проведе в Лондон и събра всички членове на Голямата четворка в своеобразния тенис бенефис на Маестрото. Оттогава 20-кратният шампион от Големия шлем не е вземал участия дори в демонстративни двубои и самият той признава как не прекарва особено много часове на корта, откакто прекрати кариерата си.

Изглежда обаче това по никакъв начин не е повлияло негативно на легендарния швейцарец, за който определено важи твърдението, че формата е временна, но класата си остава вечна. 43-годишният Федерер към този момент се намира в Берлин, където от утре ще стартира осмото издание на Laver Cup, а както добре знаете, то именно бившият номер едно беше в основата на създаванието на най-обичаната отборна надпревара в света на тениса.

"ФедЕкспрес" пристигна в германската столица малко преди останалите големи звезди и реши да уплътни времето си, излизайки на корта заедно с официалните спаринг партньори на събитието и можеше да видим, че швейцарецът играе с абсолютно същата лекота и удря топката изключително чисто, както от форхенд, така и от бекхенд. Една от иконите на съвременния демонстрира същата лекота в движението си върху твърдата настилка и усмихна милионите си фенове по света, които видяха, че техния любимец още владее тенис играта до съвършенство.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенис съвършенство: Федерер показа магията си на тренировъчния корт на Laver Cup (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook