Тенис съвършенство: Алкарас даде само 2 гейма на Оже-Алиасим и ще спори за златото в Париж!

от в 15:46 на 02.08.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас е първият финалист в мъжкия тенис сингъл турнир на Олимпиадата в Париж. Испанецът доказа, че вече няма никакви трудности да играе срещу Феликс Оже-Алиасим, от когото беше загубил при първите три срещи помежду им, но от днес Карлитос води с 4:3 победи в мачовете си срещу канадеца и ще спори за златния медал срещу един измежду Лоренцо Музети и Новак Джокович.

Испанецът изнесе истинска тенис лекция на своя съперник, който беше напълно безпомощен и съумя да устои едва 75 минути на натиска от страна на тазгодишня шампион от Ролан Гарос и Уимбълдън, който се наложи с разгромното 6:1 6:1. Все пак за Оже-Алиасим остават мачовете за бронозовите медали на сингъл и смесени двойки, което запазва шансовете му за медал и той определено може да бъде доволен от представянето си на състезанието, имайки предвид поредните си победи над Даниил Медведев и Каспър Рууд.

Срещата не предвещаваше подобна развръзка, тъй като Оже-Алиасим спечели първото си подаване и веднага вкара в употреба мощните си удари от дъното на корта, но Алкарас нямаше намерение да му дава тази възможност и правеше всичко възможно, за да накара своя опонент да се чувства некомфортно на корта. 13-ият поставен определено срещаше трудности да отиграва топката от най-различни позиции и допусна цели 10 непредизвикани грешки срещу само 3 уинъра, а фаворитът влезе в серия от 6 поредни спечелени гейма, за да триумфира в откриващия сет.

Оже-Алиасим отново беше безупречен при дебютното си заставане на сервис линията в следващата част и този път изглеждаше, че дори ще съумее да задържи два пъти подред своя начален удар, ала влезе в нова серия от неточноссти и накрая допусна фатална двойна грешка, която постави началото на края за него, защото той не взе нито гейм повече до края на срещата, а Карлос Алкарас вече официално е най-младият олимпийски финалист в цялата история на тениса!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенис съвършенство: Алкарас даде само 2 гейма на Оже-Алиасим и ще спори за златото в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook