Тенис съвършенство: Григор взе 9 поредни гейма на Марожан и е в третия кръг на Ролан Гарос!

от в 14:38 на 30.05.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров се класира за третия кръг на Ролан Гарос без загубен сет. Най-добрият български тенисист наглед имаше много трудно изпитане пред себе си, изправяйки се срещу Фабиан Марожан, но световният номер 10 показа на унгареца още от самото начало, че няма намерение да се превръща в поредната именита жертва на световния номер 43 и буквално го изнесе от корта, за да запише една от най-категоричните си победи някога в Големия шлем - 6:0 6:3 6:4 за 1 час и 40 минути игра.

Така родният ни представител наглед е в отлична позиция да достигне до 1/8-финалите в Париж за втора поредна година, защото в следващия етап му поредстои сблъсък с един измежду квалификанта Зизу Бергс и Максимилиан Мартерер, който е последният тенисист попаднал по право в оснoвната схема и Григор вече го е побеждавал веднъж в миналото при единствената им среща досега.

Димитров стартира мача във вихрено темпо, като всяко едно негово отиграване се превръщаше в тенис шедьовър. Марожан пък беше на обратния полюс и просто не можеше да намери очертатанията на корта, допусйаки два пъти повече грешки спрямо уинъри в хода на първия сет, докато българинът се отчете с 14 завършващи удари срещу само 4 неточности, с което не остави шансове на съперника си и спечели първата част, "връзвайки геврек" на 1/4-финалиста от Маями.

Серията на първата ни ракета достигна до 9 поредни гейма и той просто не можеше да пропусне удар, което сякаш го накара да се отпусне за момент, а Марожан най-после съумя да разкрие потенциала си и изравни за 3:3. Бившият номер три обаче бързаше всячески да изпревари дъжда и за пореден път отне съперниковия сервис, за да поведе с 5:3, когато атмосферните условия в Париж се влошиха достатъчно, че срещата временно да бъде прекъсната.

Мачът беше подновен след около 40-минутно прекъсване, а Григор затвори втори сет с нулев гейм, който приключи с ас по правата, а следващата част беше също толкова силна за шампиона от Бризбейн, който проби за аванс от 3:2 и оттам насетне не трепна в нито един момент, за да се запише една от най-впечатлияващите си победи някога на кортовете на Ролан Гарос.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенис съвършенство: Григор взе 9 поредни гейма на Марожан и е в третия кръг на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook