Тенисът е в топ 3 на най-известните спортове за залози

от в 17:08 на 19.07.2021
Tennis.bg

Спортните фенове често спорят за най-великия спорт в света и са сигурни, че винаги са прави в своята преценка, но как точно можем да открием правилния отговор, след като официалните спортни дисциплини в света се измерват в хиляди. Най-вероятно дори не знаем за съществуването на всички, а и в това състезание можем да добавим конкуренти като електронните спортове. Въпреки това, нека видим кои са някои от дисциплините, които се радват на милионна аудитория.

Започваме с добре познатия футбол – кралят на света и една от причините милиони фенове да застават пред телевизора, докато тече следващото дерби. Макар и в повечето случаи да откриваме, че всеки континент има доста развити първенства, старият континент – Европа, може да се похвали като хегемон в активния сезон, особено след като виждаме инвестициите на UEFA.

На второ място, вярвате или не, трябва да позиционираме конните спортове. Бихте казали, че не са популярни, като сме склонни да се съгласим, но има една подробност – липсата на писти в България не означава, че този спорт не се практикува в много други страни. Един от най-високо платените турнири в това отношение е този на Саудитска Арабия, където най-добрият жокей прибира сумата от 2 милиона евро, като тенденцията показва, че дори се повишава. Не трябва да забравяме, че това е красив спорт, особено след като състезателните коне получават много внимание. Освен това се оценяват на луксозните спортни автомобили, следователно не трябва да се изненадвате от крайния резултат.

На трето място поставяме тенисът като един от най-красивите спортове. Не можем да отречем, че това е световен спорт, след като все повече страни се стремят да отворят врати и да бъдат домакини на големи турнири, в това число трябва да добавим и България. Анализаторите посочват и засиленият интерес от страна на букмейкърите. Ако разгледаме ревюто на оператора bwin тук - efirbet.com/bwin/ ще открием, че този спорт се радва на много внимание и достатъчно спортни прогнози през цялата година – все пак винаги има един турнир, който може да ни гарантира много изненади. През 2019 г. повече от половин милион души гледаха Уимбълдън, като се надяваме, че скоро това число ще се повиши значително.Тенисът е красив и социален спорт – много от професионалистите демонстрират качества, които не бихме могли да открием някъде другаде.

Баскетболът, макар и да ставаме свидетели на много сериозни инвестиции през последните години, се намира на 4-то място. Европейската шампионска лига може да се похвали със сериозно внимание, но наличието на по-скромен брой отбори ще я позиционира на второ място, докато САЩ използва всички налични ресурси, за да го превърне в един от най-гледаните спортове. Именно там звезди като Леброн Джеймс успяха да влязат няколко пъти в престижните класации на Forbes. НБА наистина е доказателство за успешен комерсиален спорт, но само в САЩ, макар и да не забравяме, че много от големите величия се рекрутират именно от Европа.

В 5-цата добавяме волейболът, като тук трябва да признаем, че се случват много интересни чудеса с човешката физика. Левиатаните винаги знаят как да привлекат вниманието на публиката, но освен това не трябва да забравяме, че има един много сериозен социален елемент, особено ако някога сте посещавали Арена Армеец, за да станете част от едно доста прекрасно събитие. ФИБА практикува няколко разновидности на волейбол, като ще забележим, че освен плажен и в зала, присъства и снежен такъв. Не трябва да забравяме, че родните звезди продължават да печелят вниманието на аудиторията и винаги ни дават добри поводи да изберем точно това спортно събитие. Разнообразието е препоръчително за всички.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенисът е в топ 3 на най-известните спортове за залози Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook