Тенисист извън първите 700 блесна със сензационен успех на US Open!

от в 09:28 на 01.09.2021
Калоян Соколов

Големият шлем винаги е бил зона, в която можем често да наблюдаваме младите таланти на страните домакини, които редовно получват "уайлд кард" за участие в основната схема, а вчера Закари Свайда сграбчи възможността по най-добрия възможен начин и постигна сезационна победа над Марко Чекинато - 7:6(6) 5:7 6:4 6:4, а така и реализира дебютната си победа на подобно ниво, с което си гарантира мач срещу Яник Синер във втория кръг на турнира.

Бившият полуфиналист на Ролан Гарос наглед имаше предимство в самото начало, тъй като редовно привикваше 18-годишния си опонент с отлични къси топки на мрежата и впоследствие с лекота го разминаваше, но местният любимец някакси се задържа в резултата и взе откриващия сет в тайбрек. Италианецът обаче бързо спря устрема му, след като започна да го вкарва в изтощителни реазигравания и втората част заслужено отиде в актива на по-опитния състезател.

Оттам насетне обаче Свайда изцяло доминираше на корта, макар че допусна колебания, сервирайки за крайната победа и в един момент изглеждаше, че Чекинато ще съумее да изкове обрат, само че младокът показа железни нерви и сътвори безспорно най-голямото постижение досега в своята кариера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенисист извън първите 700 блесна със сензационен успех на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | закари свайда | любопитно | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook