Тенисист извън топ 1000 отстрани Куери, Лопес също загуби на старта в Маями

от в 20:37 на 24.03.2021
Диана Андреева

Изненадите на турнира в Маями започнаха още от първия ден, а това дойде след победата на Йен-Хсун Лу над Сам Куери. 37-годишният състезател, който е класиран извън първите 1000 на световната ранглиста не даде нито сет на своя опонент и се наложи с 6:3 6:4 за малко над 60 минути, прекарани на корта. Участващия със защитен ранкинг тенисист от Китайско Тайпе записа първа победа от края на 2017 година насам на ниво ATP, а успехът му го класира за втори кръг на Мастърс надпреварата, където го очаква не друг, ами първият поставен в турнира Даниил Медведев. 

Йен-Хсун Лу или още известен като Ренди Лу е носител на повече титли на ниво Challenger от всеки друг състезател в мъжкия тенис. Бивш член на топ 40, Лу е достигал до 1/4-финал на турнир от Големия шлем, както и има победи над тенисисти като Анди Мъри, Давид Ферер, Томаш Бердих и Анди Родик в мминалото. 

Загуба записа и друг бивш шампион на ATP - Фелисиано Лопес, който отстъпи в последователни сетове на намиращия се в страхотна форма Алексей Попирин. Младокът бе изправен пред известни затруднения, но неговият опонент не съумя да издържи на интензивната игра и след 6:4 7:6(4) се предаде. В следващият етап от състезанието Попирин ще се изправи срещу двуметровия американец Райли Опелка, а победителят ще си осигури място на 1/16-ина финалите в Miami Open. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тенисист извън топ 1000 отстрани Куери, Лопес също загуби на старта в Маями Диана Андреева
Теми:  
алексей попирин | маями | сам куери | тенис турнир в маями | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook