Тенисистка извън първите 100 срази топ поставената в Индиън Уелс!

от в 01:38 на 12.10.2021
Мирела Николова

Първата поставена в схемата Каролина Плишкова инкасира изненадващо поражение в третия кръг на турнира от категория WTA 1000 в Индиън Уелс и напусна надпреварата след двусетова загуба от световната №115 Беатрис Хадад Мая. Чехкинята не бе никак убедителна от сервис линията в хода на целия мач, а изключително ниската ѝ успеваемост на втори начален удар бе сред причините да бъде елиминирана след 3:6 5:7 от перфектно играещата бразилка, участваща като "щастлива губеща". По този начин Хадад Мая се изстреля към осминафиналите в калифорнийския град, където я очаква среща с Анет Контавейт, която по-рано днес се справи със защитаващата титлата си шампионка Бианка Андреску.

Двубоят стартира със серия от 3 пробива, от която победителка излезе Хаадад Мая. Впоследствие тя консолидира преднината си за 3:1, като дори имаше възможност да дублира пробива си, ала Кралицата на асовете пласира няколко чудесни удара, за да се спаси от по-голямо изоставане. Играта ѝ се намираше в значителен подем и Каролина успя да постави под напрежение последвалото подаване на съперничката си, но усилията ѝ така и не се увенчаха с успех. Тя продължи да бъде изключително колеблива от сервис линията, което бе причината и за втория брейк в сметката на бразилката, донесъл ѝ предимство в отделните сетове.

Втората част се превърна в истински фестивал на пробивите, тъй като станахме свидетели на цели девет такива. Никоя от двете тенисистки не съумяваше да се откъсне напред в резултата до 5:5, когато Хадад Мая задържа подаването си и впоследствие проби, за да се поздрави с най-голямата победа през своята кариера досега.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенисистка извън първите 100 срази топ поставената в Индиън Уелс! Мирела Николова
Теми:  
wta | беатрис хадад мая | индиън уелс | каролина плишкова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook