"Тенисът официално е шега": Шаповалов и други топ играчи не показаха симпатии спрямо Синер

от в 08:51 на 21.08.2024
Калоян Соколов

Вчера Ник Кирьос си позволи да отрече напълно версията на Яник Синер, че е бил заразен със стероида костебол посредством масаж от страна на физиотерапевта му, който е използвал спрей съдържащ забраненото вещество, за да третира порязване върху собствената си ръка. Австралиецът определи въпросното обяснение като "нелепо" и настоя световния номер 1 да бъде изваден от тениса за период от 2 години, както би трябвало да се случи по правилник, когато е извършено нарушение от подобен характер.

Изглежда Денис Шаповалов също не е останал щастлив от това как от ATP защитават Синер и няма да го накажат по никакъв начин за двете му положителни допинг проби. Бившият представител на топ 10 не се поколеба да изкаже собствената си позиция по казуса и ясно заяви как очевидно в тениса на най-високо ниво се прилага двоен стандарт към различните играчи:

"Различни правила за различните играчи. Не мога да си представя как се чувстват тенисистите, които в миналото са били наказвани за използването на забранен субстанции"- написа Шаповалов в социалните медии.

Тези обвинеия към ATP не останаха глас в пустиня и редица други тенисисти също не показаха никакви симпатии към положението на настоящия водач в световната ранглиста.

"Тенисът официално е шега" - пише някогашният номер 57, Гащаo Елиас.

"Може би трябва да спрете да ни смятате за идиоти, нали така? Какво да кажат играчите, които са били наказани за пропуснат тест и никога дори не са давали положителна допинг пробива" - включва се и Лука Пуй.

"Независимо дали е чист или не, случилото се със Синер не е правилно. Редица играчи чакат с месеци или години решение по отношение на тяхната невинност. Това не изглежда добре за тениса" - категоричен е Лиам Броуди.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Тенисът официално е шега": Шаповалов и други топ играчи не показаха симпатии спрямо Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | денис шаповалов | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook