Тежка загуба за Пиронкова в Маями

от в 22:49 на 22.03.2016
Tennis.bg

Цветана Пиронкова не успя да достигне до основната схема на супертурнира в Маями, който е от категорията Premier. №96 в света Елена Веснина я победи в решителния кръг от квалификациите с 6:2, 6:1. Така Цвети не успя да вземе реванш за загубата си от Веснина на турнира в София през 2013-а.

Веснина започна отлично мача и проби още в първия гейм на 30. Малко след това Пиронкова имаше два шанса да възстанови равенството, но не съумя. Това бе наказано от рускинята, която стигна до втори пробив за 5:2 и до края нямаше затруднения. Големият проблем на пловдивчанката бяха разиграванията при втори сервис, в които тя имаше успех в малко над 30% от случаите.

Нищо не се промени след почивката. Веснина измъкна първи пробив, за да дръпне с 2:1. До края на двубоя рускинята не загуби нито гейм.

През миналата година Пиронкова стигна до втори кръг на основната схема и това значи, че няма да успее да защити спечелените 35 точки за световната ранглиста. Въпреки това тя най-вероятно ще запази мястото си в топ 100, но ще бъде изпреварена от Веснина, която е непосредствено зад нея.

Наградният фонд в Маями общо е $6,134,605.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тежка загуба за Пиронкова в Маями Tennis.bg
Теми:  
елена веснина | маями | тенис турнир в маями | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook