Тежко за гледане: Тялото на Беретини отново го предаде и той напусна Токио през сълзи

от в 13:54 на 27.09.2024
Елеонора Александрова

Матео Беретини се оттегли принудително от ATP 500 надпреварата в Токио. Един от най-успешните италиански тенисисти за всички времена се завърна от тежка контузия тази година, печелейки 3 титли на ниво ATP 250 и заслужено се завърна в топ 50.

Неговите думи, че "тялото е най-голямата му сила, но в същото време и най-голямата му слабост" бяха потвърдени днес. Днес бившият номер 6 се оттегли от мача си срещу младата надежда на Франция - Артур Фис, след интригуващ и равностоен първи сет, завършил със 7:6(5) в полза на Беретини, поради болки в коремните мускули.

По този начин световният номер 24 се класира за 1/4 финалите, където го очаква действащият шампион - Бен Шелтън, а Беретини изглеждаше съкрушен на напускане от корта и предстои да видим дали изобщо ще го видим обратно на корта до края на сезона, в който му поредстои само след 2 месеца да играе за Италия на финалите на Купа "Дейвис".

Още в самото начало на двубоя двамата тенисисти ни предложиха тенис на високо ниво. Беретини обаче успешно заигра форхенд от всяка една точка на корта в третия гейм и си осигури преднина от един пробив.

20-годишният му опонент обаче показа характер и стана ясно защо вчера отстрани топ поставения Тейлър Фриц. Младокът достигаше до всеки един по-остър удар на съперника си и го контрираше изключително умело, което му позволи да обърне нещата до 4:3 в своя полза. 

Постепенно Фис изглеждаше като фаворит за спчелването на частта, а бившият финалист на Умбълдън видимо не се чувстваше добре и сервираше с много под обичайната си скорост, но продължи да се бори и докара нещата до тайбрек.

Дългият гейм започна обещаващо за Беретини, който поведе с минибрейк, ала Фис спечели следващите четири точки, за да поведе с 4:2. Италианецът буквално страдаше на корта, само че продължаваше да се бори за всяка една топка и някак намери сили да спечели откриващия сет.

Добрите впечатления, които двамата тенисисти оставиха през тези 69 минути бяха помрачени от предната травма на Беретини. Медицинското прекъсване, което той взе, не му помогна да бъде конкурентен във втората част, тъй като тя продължи едва четири точки и Беретини напусна корта със сълзи на очи.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тежко за гледане: Тялото на Беретини отново го предаде и той напусна Токио през сълзи Елеонора Александрова
Теми:  
atp | артур фис | матео беретини | Обзори | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook