Тежък тест във Виена: Григор се изправя срещу играча, който спря победната серия на Алкарас

от в 17:08 на 23.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров ще премери сили с Томаш Махач във втория кръг на ATP надпреварата във Виена. Чехът измъкна изключително тежък първи сет срещу Фабиан Марожан, след като нито един от двамата не достигна до точка за пробив, а впоследствие унгарецът дори водеше с 4:0 в тайбрека, но оттам насетне Махач беше абсолютно безпощаден и се наложи с крайното 7:6(5) 6:1.

Световният номер 27 е най-високоранкираният непоставен играч в схемата и за пръв път ще премери сили с българския номер едно. Махач през миналата седмица достигна до рекордната си 25-та позиция в калсацията на ATP, а това стана факт вследствие на страхотния му рейд към 1/2-финалите на турнира в Шанхай, където надви последователно Томи Пол и Карлос Алкарас, като по този начин прекъсна серията от 12 поредни победи на световния номер 2.

Чехът несъмнено прави мечтан сезон, защото в началото на година беше извън топ 70, а сега вече може да се похвали със златен олимпийски медал на смесени двойки, победи над Алкарас и Джокович, както и достигане до дебютен ATP финал, а колоритната персона на Махач му печели все повече нови фенове.

Всичко това ясно ни показва, че утре Димитров ще срещне един съперник, който е във формата на живота си и със сигурност няма да му бъде лесно срещу агресията на неговия съперник, чието представяне беше определено като "такова на топ 5 тенисист" от Карлос Алкарас след мача им в Шанхай.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тежък тест във Виена: Григор се изправя срещу играча, който спря победната серия на Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | виена | григор димитров | Обзори | следващ съперник | томаш махач

Коментари





Следвайте ни в Facebook