Тежък удар за Sofia Open: Вавринка се отказа от предоставения му "уайлд кард"

от в 21:22 на 24.09.2022
Калоян Соколов

Българската публика ще има щастието през идните дни да се наслади на изявите на Григор Димитров и останалите ни родни представители, като тазгодишното издание на Sofia Open се очертаваше да бъде най-силното досега в историята на турнира, имайки предвид звездния списък от заявени участници, сред които личаха имената на състезатели от топ 10, Мастърс шампиони и най-вече това на трикратния шампион от Шлема - Стан Вавринка.

Постепенно обаче сериозна част от големите имена се оттеглиха от надпреварата, а отказванията продължиха дори след жребия. Точно такъв е случаят с Вавринка, който днес получи травма по време на полуфиналния си двубой в Мец и предпочете да не рискува допълнително здравословното си състояние. Неприятното е, че швейцарецът влизаше в основната схема с "уайлд кард"и сега мястото му ще бъде заето от следващия подред тенисист от листата на чакащите, а именно Александър Вукич.

Въпросната ситуация е крайно неприятна за Адриан Андреев, който можеше спокойно да играе в София, ако беше получил покана за участие директно в основната схема, докато сега няма да може да се изявява дори в пресявките, защото утре ще излезе за полуфиналния си двубой на Чаланджъра в Генуа и така изгуби шансове да пристигне навреме за началото на пресявките в домашния си турнир.

Вавринка пък се присъедини към Александър Бублик, Роберто Карбайес Баена, Алехандро Давидович Фокина, Хуберт Хуркач, Гаел Монфис и Филип Краинович, които бяха сред другите отказали се от надпреварата състезатели.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежък удар за Sofia Open: Вавринка се отказа от предоставения му "уайлд кард" Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | адриан андреев | любопитно | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook