Тежък удар за турнира в Кицбюел: Първите двама поставени се отказаха от участие

от в 08:13 на 25.07.2022
Мартин Петков

Каспър Рууд и Матео Беретини се представиха повече от силно през вече изминалата седмица, като двамата се срещнаха в спор за титлата в Гщаад, където вече по веднъж са печелили отличието, ала по-доброто физическо състояние на норвежеца му позволи да остане свеж в по-голям период от сблъсъка и да добави девети АТР трофей във витрината си. За двамата финалисти от Шлема предстоеше в идните дни да открият кампаниите си на друга клей надпревара, тази в Кицбюел, където именно скандинавецът вдигна титлата преди 12 месеца.

Непосредствено след края на финала в швейцарския град обаче италианецът заговори, че все още не се чувства напълно възстановен от преболедувания COVID-19, който го спря от участие на Уимбълдън, и логично часове по-късно се оттегли от турнира в Австрия, като видимо цели да се фокусира изцяло върху започващото идния понеделник американско турне. За разлика от далеч не до толкова емоционалното отказване на Беретини, то от лагера на норвежеца изразиха нагледно своето разочарование, като бе показано съобщение, в което Крисчън Рууд, който е баща и треньор на световния номер 6, лично споделя с организаторите на надпреварата в австрийския град, че синът му поради травма ще пропусне възможността да защитава титлата си от миналогодишното издание на турнира:

,,Ние наистина съжаляваме. Каспър с радост щеше да защитава титлата си, но той получи на много пъти остра болка в рамото през седмицата, като ако не си вземе почивка, то състоянието му навярно ще се влоши. Каспър се надява да се завърне в Кицбюел възможно най-скоро, ние обичаме турнира във вашия град, поради това нас също ни боли от случилото се." - гласи съобщението на Крисчън Рууд по повод отказването на сина му.

Схемата за турнира в Кицбюел след оттеглянето на двамата топ поставени претърпя сериозни промени, като техните места на водачи в горната и долната половина на състезанието бяха заети от бившият финалист Алберт Рамос-Виньолас и Талон Грийкспор, а самата надпревара в австрийския град предстои да стартира още през днешния ден.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тежък удар за турнира в Кицбюел: Първите двама поставени се отказаха от участие Мартин Петков
Теми:  
atp | каспър рууд | кицбюел | контузия | матео беретини | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook