Тежък удар за защитаващия шампион: Алкарас се отказа и от турнира в Барселона

от в 13:47 на 14.04.2024
Елеонора Александрова

Първите четири месеца на 2024-та ще бъдат запомнени, като истинско влакче на ужасите за Карлос Алкарас. Световният номер 3 стигна до четвъртфинал в Аустрелиън Оупън, което е и най-добрият му резултат в Мелбърн. Последваха участия в надпревари на по-ниска категория, а именно в Буенос Айрес, където бе елиминиран от Николас Джари на полуфиналите и в Рио де Жанейро, където още в третия гейм на първия си мач бе принуден да се оттегли, поради контузия.

Въпреки злощастната ситуация в Бразилия, испанецът се завърна победоносно, защитавайки титлата си в Индиън Уелс, а в Маями Оупън също даде добри признаци за формата си, макар и да бе елиминиран от първата ни ракета Григор Димитров в 1/4-финалите. Точно, когато изглеждаше, че бившият номер 1 отново преоткри формата си, нараняване на дясната ръка не позволи на един от фаворитите в Монте Карло да се съревновава за битката за титлата в Княжеството за втора поредна година.

За съжаление на него и почитателите му, контузията, появила се в Монте Карло се оказала по-сериозна от очакването и въпреки че бе планирано да видим първи турнир от над година насам, в който младият талант и Рафаел Надал са в една схема, то обстоятелствата принудиха Алкарас да се оттегли от турнира в Барселона, което означава, че ще имаме нов шампион в испанския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежък удар за защитаващия шампион: Алкарас се отказа и от турнира в Барселона Елеонора Александрова
Теми:  
atp | барселона | карлос алкарас | контузия | новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook