"Ти ме направи това, което съм* - Джокович с трогателно обръщение към Надал

от в 23:32 на 10.10.2024
Елеонора Александрова

Съперничеството между Новак Джокович и Рафаел Надал е едно от най-емблематичните не само в историята на тениса, но и на спорта, като цяло. В периода 2006-2024 двамата легенди са се изправяли цели 60 пъти, като сърбинът има лек аванс от 31:29 победи.

Битките между Джокович и Надал винаги са предлагали огромна доза зрелище, ала извън корта те винаги са показвали уважение помежду си, а днес световният номер 4 за пореден път го показа, споделяйки трогателен пост по повод оттеглянето на Матадора от професионалния тенис в социалните мрежи, а ето и какви бяха неговите думи към своя голям съперник:

Рафа, един пост не е достатъчен, за да изразя уважението, което изпитвам към теб и това, което си направил за нашия спорт! Ти вдъхнови милиони деца да започнат да играят тенис и мисля, че това вероятно е най-голямото постижение, което някой може да си пожелае. Твоята упоритост, отдаденост и борбен дух са модел за подражание. Твоето наследство ще живее вечно. Само ти знаеш какво трябваше да изтърпиш, за да станеш икона на тениса и на спорта като цяло.

Благодаря ти, че ме тласкаше до самия предел толкова много пъти в нашето съперничество. Това ме направи играчът, който съм. Твоята страст да играеш за Испания винаги е била забележителна. Пожелавам ти най-доброто възможно сбогуване в Малага с отбора на Испания за Купа Дейвис. Ще бъда там лично, за да отдам уважение към твоята звездна кариера." - завърши Джокович.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Ти ме направи това, което съм* - Джокович с трогателно обръщение към Надал Елеонора Александрова
Теми:  
новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook