"Ти си тази, която пуска бомбите": Сабаленка разкри за словесна атака към нея от треньор в Тура

от в 12:13 на 24.06.2023
Калоян Соколов

Арина Сабаленка трябваше да се сблъска с неособено приветливо отношение на тазгодишния Ролан Гарос, след като украинките Марта Костюк и Елина Свитолина не се ръкуваха с нея, а Костюк дори стигна още по-далеч и заяви как не изпитва никакво уважение към световната номер две и би се срамувала, ако е на нейно място.

Самата Сабаленка се обяви против войната още на първата си пресконференция в Париж, но въпросите от този характер не спряха през целия турнир и шампионката от Аустрелиън Оупън разкри, че това е повлияло на нейното психологическо състояние и се нуждае от известна почивка.

"Веднъж един от треньорите на украинските тенисистки в Тура дойде при мен и ми каза, че е щастлив от това, че съм загубила. Веднага се запътих към офиса на WTA, докато плачех като бебе и бях загубила способност да говоря. Той пък вървеше през цялото време зад мен и ми каза, че аз съм тази, която пуска бомбите. Не подкрепяме войната, но какво точно се очаква от нас. Да се разхождаме и да крещим, че сме против случващото се? Мисля, че бях достатъчно ясно на няколко пъти в позицията си" - споделя самата тениститка пред L'Equipe.

Както вече знаете, то това не е първият подобен инцидент с участието на Сабаленка, която беше обвинена от треньора на Леся Цуренко, че подкрепя режима на беларускиня президент Александър Лукашенко и самата тя носи вина за ситуацията в Украйна.

"Преминах през множество ужасни неща, но нямаше какво да кажа, защото кой изобщо би повярвал на момиче от Беларус в момента?" - завършва изповедта на една от лидерките в съвременния женски тенис.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Ти си тази, която пуска бомбите": Сабаленка разкри за словесна атака към нея от треньор в Тура Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook