"Тя е такава връщачка": Пегула не скри раздразнението си от играта на Халеп (видео)

от в 13:44 на 14.08.2022
Калоян Соколов

В съвременния женски тенис повечето състезателките изповядват изключително агресивен стил на игра и до голяма степен нещата са се механизирали, като много малко тенисистки се открояват от тази масовка. Нещата главно опират до това кой ще удари топката по-силно, а тактиката и вариацията често остават на заден план. Симона Халеп определено обаче има собствена ярко изразен индивидуалност и винаги е демонстрирала бързо мислене на корта, както и ясен план за игра. Халеп е висока сравнително скромните 168 сантиметра, което я лишава от възможността да бъде някакъв сериозен агресор, ала винаги е компенсирала със воя борбен характер и великолепна защита.

Вчера румънката за пореден път през своята кариера трябваше да се премери сили със съперничка, която притежава далеч по-голяма мощ в отиграванията от нейната, но това не я спря към постигането на обрат срещу Джесика Пегула и място във финала на надпреварата в Торонто. 

Американката пък изглежда не е особен фен на бившата номер едно и изказа сериозното си раздразнение от подхода на Халеп по време на двубоя. Седмата поставена усещаше, че е на път да допусне поражение, макар че беше реализирала над два пъти повече уинъри спрямо опонентката си и това доведе до неприятни реплики по адрес на двукратната шампионка от Шлема, които бяха споделени гласно с щаба на Пегула.

"Не нормално да се играе така. Не прави нищо различно и просто връща топката. Тя е такава връщачка" - коментира ядосаната тенисистка по време на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Тя е такава връщачка": Пегула не скри раздразнението си от играта на Халеп (видео) Калоян Соколов
Теми:  
wta | джесика пегула | любопитно | симона халеп | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook