Тиафо: Бях по-добър от Фриц, но се схванах от нервите, както Алкарас срещу Джокович на РГ

от в 13:52 на 07.09.2024
Елеонора Александрова

Американският полуфинален сблъсък на US Open между Тейлър Фриц и Франсис Тиафо се превърна в същинска тенис война, като бившият номер 5 успя да се върна от 1:2 сета и да отстрани "Биг Фо", който в 1/4-финалите продължи за сметка на нашия Григор Димитров. Тогава нашата първа ракета имаше физически проблеми и не можа да продължи борбата, отказвайки се в четвъртия сет, а този път беше ред на Тиафо да изпадне в подобна ситуация.

Световният номер 20 се влачеше по корта в края на четвъртия и през целия пет сет, а самият той разкрива как това изобщо не се дължи на някакъв физически проблем, а е било изцяло свързано с факта, че не е могъл да се справи с нервното напрежение.

"Тази загуба е много трудна за преглъщане. Боли много. Смятам, че тази вечер аз бях по-добрият играч на корта от Тейлър, но в четвъртия сет получих крампи. Тялото просто ми изневери в този момент и се поддадох изцяло на нервите, както се случи с Алкарас в полуфиналния му двубой срещу Джокович на миналогодишния Ролан Гарос. Наистина не можех да се движа повече в този момент.

Физически се чувствам невероятно, а самият факт, че изиграх толкова много мачове за толкова кратко време е показателен. Нервите обаче надделяха над мен тази вечер." - допълни световният номер 20, който пристигна в Ню Йорк, след като беше достигнал до финала в Маями.

Източник: Tennis Up To Date


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тиафо: Бях по-добър от Фриц, но се схванах от нервите, както Алкарас срещу Джокович на РГ Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open 2024 | интервюта | любопитно | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook