Тиафо: Чувствам, че подведох всички; един ден ще се завърна, за да спечеля титлата

от в 08:39 на 10.09.2022
Мартин Петков

Тази нощ от Откритото първенство на САЩ ни донесе поредните невероятни моменти и тенис от най-високо ниво, като в центъра на вниманието бяха местният любимец Франсис Тиафо и фаворитът за титлата, с което и първата позиция в световната ранглиста, Карлос Алкарас. Американецът, към когото очакванията преди началото на турнира бяха нулеви, изуми цялата тенис общност и накара всеки свой сънародник да го подкрепя при похода му в Ню Йорк, по време на който надви самия Рафаел Надал, но приказката на световния номер 26 намери края си в полуфиналите именно след поражението му от тийнейджъра. Домакините нямаше как да не отдадат нужната почит на своя герой от последните две седмици и веднага след края на срещата "Биг Фо" през сълзи се обърна към почитателите си по трибуните, за да им благодари и даде сериозна заявка за бляскаво бъдеще на US Open:

"Дадох всичко от себе си днес, както го правех неизменно през последните две седмици, просто Карлос беше твърде добър. Често казано аз идвам на US Open, за да го спечеля и чувствам, че подведох всички ви по този начин, като от това боли, наистина много боли. Алкарас беше страхотен, той ще спечели много титли от Шлема и е адски корав освен като състезател, а и като личност. Щастлив съм, че делях този корт с него и един ден ще се завърна, за да спечеля тази титла." - сподели крайно натъженият от загубата си Тиафо, който беше изпратен с бурни аплодисменти от публиката, а впоследствие продължи коментара си на предвидената пресконференция след края на сблъсъка.

"Доказах на себе си, че мога не просто да се боря за титла от Големия шлем, а и да спечеля такава, когато се представям на подобно ниво и играя най-добрия си тенис. Поддържах равнището си високо в продължителен период, което не ми се случва често в кариерата, но тогава бях млад, докато сега мисля, че мога да победя всеки, независимо от ранкинга и останалите странични фактори. Не е лесно да състезаваш в 3 от 5 сета, защото времето за възстановяване е малко, а турнирът обхваща период от цели две седмици, но съм на мнение, че бях подготвен да изляза на корта в неделя за финала. Атмосферата както винаги беше невероятна, публиката успя да се наслади на много изумителни разигравания, но за съжаление, не можах да ги зарадвам с резултата, който всички те очакваха. Видях Мишел Обама на трибуните още в началото на двубоя и тя ме гледаше странно, но после я забелязах да ми ръкопляска, което само по себе си е незабравимо.

Извиних се публиката, защото всеки ден работех за това да спечеля на US Open и чувствам, че всички те на корта вярваха в мен, но аз се провалих и не успях да им се отблагодаря подобаващо за подкрепата. Луди две седмици за мен и това да съм единственият човек, който е победил Рафаел Надал в турнирите от Шлема през тази година, просто невероятно. Досега не бях срещал тенисист като Карлос, който се движи толкова бързо по корта, той е един от най-добрите, няма съмнение, че е и сред най-трудните съперници за побеждаване. Той е много млад и ще представлява проблем за всекиго в много дълъг период от време, но аз гледам себе си и намирам в кои фази от играта си, трябва да се подобрявам, така че ще се завърна и един ден ще спечеля титлата от US Open, благодаря ви още веднъж за подкрепата." - завърши в пресконференцията си дебютантът на подобна фаза в "мейджър" надпревара.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тиафо: Чувствам, че подведох всички; един ден ще се завърна, за да спечеля титлата Мартин Петков
Теми:  
atp | us open прогнози | интервюта | карлос алкарас | пресконференция | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook